Kategori: E-handel

Skribent: Frederik Baastrup

Dato: 22. april

Er du i tvivl om, hvilket webshop-system du skal vælge? Læs med her, og bliv klogere på de de enkelte løsninger.

Det er næppe muligt at give et definitivt svar på, hvilken webshop-løsning der er den bedste. Alle systemerne har sine fordele og ulemper, og valget bør afhænger af, hvordan din forretning er bygget op.

De mange muligheder gør det ikke just lettere at tage stilling. Herunder har vi samlet de 6 mest populære webshop-løsninger samt fordele og ulemper ved hvert enkelt. Når du er færdig med at læse, er du klogere på, hvilken løsning du bør vælge.

 

Magento

Magento er en Open Source-platform, der kan downloades gratis og installeres med en One Click-installer, der efterhånden er standard hos de fleste hosting-udbydere. Systemet anses af mange som det system, der egner sig bedst til større webshops – heriblandt Nike, Samsung og Lenovo.

At Magento er baseret på Open Source betyder, at du selv har mulighed for at ændre i koden. Samtidig kan du få flere tusinde plugins, der giver mulighed for at tilpasse din webshop med særlige funktioner. Ønsker du at tilrette systemet, kræver det en god forståelse for HTML, CSS og PHP.

Ejer du, eller har du planer om at stifte, en mindre webshop, er Magento næppe det rigtige valg, idet det er så komplekst.

Type: Open Source
Pris: Gratis
Målgruppe: Mellemstore og store webshops

Egner sig til dig, der har brug for en kompleks, skræddersyet webshop med et stort varelager. Du har en bred teknisk forståelse eller ansatte, der har det. Du har erfaring med at drive webshop.

 

PrestaShop

PrestaShop er ligeledes et Open Source-system, og derfor er det også gratis at anvende. Det minder om Magento, men er mindre komplekst. Der findes adskillige moduler, du kan installere, hvis du ønsker at udvide din webshop med særlige funktioner. Du kan både finde gratis moduler og moduler, der skal betales for. PrestaShop er flere gange blevet kåret til verdens bedste webshop-system, og placerer sig da også blandt de mest brugervenlige systemer på markedet.

Type: Open Source
Pris: Gratis
Målgruppe: Store og mellemstore webshops

Egner sig til dig, der har brug for en kompleks webshop med mulighed for at tilpasse, så løsningen matcher dine behov. Kræver teknisk forståelse, hvis du vil tilpasse systemet. Du har erfaring med at drive webshop.

 

Shopify

Shopify er ikke Open Source og dermed heller ikke gratis. Du skal betale et månedligt gebyr for at benytte systemet, og samtidig skal du betale et gebyr for hver transaktion, der foretages gennem din webshop. Hvor meget, du skal betale, afhænger af, hvilken pakke du vælger.

Til gengæld får du et system, der er let at opsætte og komme i gang med. Du behøver altså ikke den store tekniske viden, hvis du vil lancere din egen webshop. Det betyder dog også, at du ikke har lige så mange muligheder for at skræddersy din webshop, som du eksempelvis har ved PrestaShop og Magento.

Type: Hosted
Pris: Fra $29/md.
Målgruppe: Små og mellemstore webshops

Egner sig til dig, der er villig til at betale et løbende abonnement for at få en nem løsning med et professionelt udseende, der ikke kræver det store kendskab til programmering. Du behøver ikke at have erfaring med at drive webshop.

 

DanDomain

Vælger du DanDomain som platform, kommer du hurtigt i gang med din webshop. Du har altid mulighed for at ringe, hvis du har brug for support. DanDomain er en hosted løsning, hvilket betyder, at du skal betale et beløb hver måned for at anvende systemet.

DanDomain anvendes af mange danske webshops, og det er let at bruge. Det har en del begrænsninger, i forhold til hvad du kan udvikle på det. Derfor egner systemet sig også bedst, hvis du har en lille eller mellemstor webshop, og desuden ikke det store kendskab til programmering og udvikling.

Type: Hosted løsning
Pris: Fra 299 kr./md.
Målgruppe: Små og mellemstore webshops

Egner sig til dig, der er villig til at betale for en nem løsning med dansk support. Du har ikke brug for særlige, skræddersyede features. Egner sig især til dig, der ikke har erfaring med at drive webshop.

 

Shoporama

Shoporama er en forholdsvist ny dansk webshop-platform, der blev lanceret i 2013. Det er muligt at skræddersy sin Shoporama-webshop, så den passer til dine behov. Der er dansk support, og som kunde eller udvikler kan du deltage i lukkede Facebook-grupper, hvor der deles erfaringer og vejledning. Som kunde hos Shoporama, bliver du medlem af et stærkt community, hvor der blandt andet arrangeres forskellige basecamps i ind- og udland.

Type: Hosted
Pris: Fra 750 kr./md.
Målgruppe: Små og mellemstore webshops

Egner sig til dig, der ønsker en hurtig webshop med en brugervenlig backend. Samtidig ønsker du en skræddersyet løsning med dansk support. Du har enten selv eller har en udvikler med store tekniske kompetencer.

 

WooCommerce

WooCommerce er et gratis plugin, der kan kobles sammen med WordPress. Du installerer et plugin, og så har du en webshop koblet til din løsning. WordPress er i princippet ikke udviklet til e-handel, hvorfor platformen primært egner sig til mindre shops.

Det er let at arbejde med, hvis du i forvejen har kendskab til WordPress. Der findes adskillige temaer til WordPress, der er bygget op omkring WooCommerce, hvilket betyder, at du kan få en køreklar webshop hurtigt.

Type: Open Source
Pris: Gratis
Målgruppe: Små og mellemstore webshops

Egner sig til dig, der ønsker en løsning, der er brugervenlig, men samtidig gør det muligt at skræddersy, så den matcher dine behov. Du har en teknisk forståelse, men ikke på ekspertniveau. Det er en fordel, hvis du har erfaring med WordPress, men det behøves ikke.

 

Har du brug for hjælp til design og udvikling af din kommende webshop? Det kan vi hjælpe med. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at bygge din webshop her.